weblapozgato.hu

Weboldalkészítés, dizájn-tervezés
egyéni elképzelés alapján,
egyedi grafikák, interaktív animációk készítése

 

Weboldalkészítés Joomla CMS rendszerrel

A weboldalakat Joomlával készítem, aminek óriási előnye, hogy egy honlap gyorsan (akár pár nap alatt) elkészül. Ezen kívül könnyen kezelhető online adminisztrációs felülete van, aminek segítségével az átadást követően bárki egyszerűen feltölthet rá tartalmakat és szerkesztheti őket.

A Joomlához megszámlálhatatlan kiegészítő komponens létezik, szinte minden célra. Ezek többsége ingyenesen letölthető, de persze léteznek fizetősek is. Így az egyéni igényeknek megfelelően szinte bármilyen funkció létrehozható egy weblapon.

Szükség esetén webprogramozás

A Joomla automatikusan elkészíti a weblapok forráskódját, így általában nincs szükség a programkódok kézzel történő írására. Azonban egy weblap készítésénél mindig akadnak olyan speciális kérések vagy apró módosítani valók, amiket csak a forráskód átírásával lehet megoldani, vagy épp úgy a legegyszerűbb. Több éves programozói tapasztalatomnak köszönhetően (Php, HTML, CSS, Flash ActionScript, JavaScript, SQL) általában az ilyen kéréseket is meg szoktam valósítani.

Webáruház-készítés

A Joomlához tartozó VirtueMart komponens segítségével már számtalan webáruházat készítettem, köztük többnyelvűeket is, melyek kiválóan működnek. Ezeknél be lehet állítani, hogy a vásárló többféle fizetési és szállítási lehetőség közül választhasson. Meg lehet adni választható valutanemeket a hozzájuk tartozó adókulcsokkal. Az árak megjelenítésénél be lehet állítani, hogy azok kiskereskedelmi és nagykereskedelmi vásárlók számára hogyan jelenjenek meg, áfával vagy áfa nélkül. Be lehet állítani törzsvásárlói kedvezményt, akciós árakat, illetve minimális megrendelési összeghez kötött ingyenes szállítást is. (Ld. Referenciák – webáruházak)

Többnyelvű weboldalak, webáruházak

A honlapokat, webáruházakat el lehet készíteni úgy is, hogy több, választható nyelven is megjelenjen a honlap tartalma. A felhasználók kis zászlócskák segítségével választhatnak, hogy a megadott nyelvek közül melyiken szeretnék megtekinteni a weboldal tartalmát. A többnyelvű weboldalak elkészítéséhez szükséges, hogy a megrendelő a feltölteni kívánt tartalmakat az összes megadott nyelven elküldje számomra.

Képernyőmérethez igazodó (reszponzív) weboldalak

Ma már alapkövetelmény, hogy a weblapok bármilyen méretű kijelzőn helyesen jelenjenek meg. Mivel az Artisteer programmal reszponzív sablonokat lehet létrehozni, így az általam készített weboldalak megfelelnek ennek a követelménynek. Akár nagy felbontású számítógép képernyőjén, akár táblagépen, akár mobiltelefonon tekintjük meg az oldalakat, azok normálisan fognak megjelenni.

Letölthető vagy önálló elképzelés alapján elkészített dizájn sablonok

A weboldal dizájnjához választhatóak az internetről ingyenesen letölthető vagy fizetős sablonok, vagy ha a megrendelőnek saját elképzelése van az oldal kinézetével kapcsolatban, vállalom annak elkészítését.

Arra is lehetőség van, hogy a megrendelőnek egy meglévő saját weboldaláról készítsek pontos másolatot Joomlával (ha pl. a jelenlegi oldalát szeretné ugyanolyan kinézettel megtartani, de azt szeretné, hogy legyen hozzá online adminisztrációs felület, ahol saját maga is szerkesztheti az oldalt). 

Interaktív animációk, reklámok, bannerek készítése

Kérésre készítek animációkat, mozgó grafikákat, interaktív (egérmozgásra, kattintásra érzékeny) reklámokat, bannereket. (Ld. Animáció-készítés)

Egyedi grafikák, montázsok készítése

Grafikákat, montázsokat is készítek az ügyfél elképzelései alapján. (Ld. Referenciák)

Letölthető látvány-komponensek:

- Galériák készítése

Vállalom önálló galéria weboldalak vagy a weblap részeként beépített galériák elkészítését.

- Képforgatók, panorámakép-megjelenítők

Rengeteg letölthető képforgató és panorámakép-megjelenítő komponens közül lehet választani, melyekben a megrendelő saját maga bármikor cserélheti a képeket, vagy új képeket adhat hozzá az adminisztrációs felületről.

Keresőoptimalizálás (SEO)

Az elkészített weboldalon elvégzem a szükséges keresőoptimalizálási (SEO) beállításokat, hogy a weblap a lehető legrövidebb idő alatt minél előrébb kerüljön a keresők találati listájában. Tájékoztatom a megrendelőt, hogy a sikeres keresőoptimalizálás érdekében a weboldal tartalmának milyen követelményeknek kell megfelelnie, egyeztetem vele az ezzel kapcsolatos beállításokat, ha igényli, segítek neki a megfelelő tartalom összeállításában.

Online marketing (SEM)

A weblap látogatottságának növelése érdekében lehetőség van:

- Látogatottság számláló (google analytics) beépítésére a kódba, melynek segítségével megnézhetjük a weboldalunkra látogatókkal kapcsolatos statisztikákat.

- Facebookos támogató oldal létrehozására, így az oldalunkat a Facebook keresőjéből is el lehet érni, lájkolni lehet, és a Facebook-os támogató oldalon közzétett bejegyzések megjeleníthetők a weboldalunkon, a kedvelők képeivel együtt.

- Hirdetési (adwords) kampányok indítására, melyek segítségével a keresők soron kívül előre sorolják a weblapunkat. A hirdetések jellemzője, hogy csak a tényleges rákattintások után kell érte fizetni.

Weboldal karbantartása

Igény szerint vállalom az elkészített weboldalak karbantartását. Ez magában foglalja a rendszeres biztonsági mentést, illetve megállapodás szerint külön kérésre kisebb-nagyobb tartalmi vagy szerkezeti változtatásokat.

Segítség az adminisztrációs felület használatához

Az online adminisztrációs felület kezelése nagyon egyszerű, otthonról, az internet segítségével bárki kezelheti, új tartalmakat tölthet fel a honlapjára, illetve módosíthatja vagy törölheti azokat. A használatát nagyon könnyű elsajátítani, de ha szükséges, az elkészült honlap átadása után segítek a tartalmak feltöltésében, illetve megmutatom az adminisztrációs felület használatának alapjait.

Amennyiben ez mégis gondot okozna, lehetőség van rá, hogy karbantartás keretében a tartalmak feltöltését, módosítását a továbbiakban is én végezzem.